• Hem
  • KAMPANJ - DEN N...
Artiklar

KAMPANJ – DEN NYA FEMINISTISKA VÅGEN

Den övergripande tanken är att två mandatperioder av alliansregeringens politik, med ökat spelrum för marknadskrafterna, har slagit hårdast mot kvinnorna- därför behövs en ny feministisk våg.

”- Kvinnor drabbas dubbelt när välfärden brister. Dels är det framför allt kvinnor som arbetar i vård, skola och omsorg, så arbetsvillkoren där är avgörande för hundratusentals kvinnor. Dels är det kvinnor som oavlönat får täcka upp när den offentliga välfärden inte räcker till. Därför är fungerande välfärd en så viktig feministisk fråga, säger Jonas Sjöstedt.”

Nu gör vi feminismen till en valfråga inför valet 2014.
Vi behöver visa att Vänsterpartiets politik gör skillnad på det lokala planet.
Skriv gärna debattartiklar med lokala exempel på vad som är fel/ vad människor berörs av. Vad som har varit den mest omdiskuterade nedskärningen/ privatiseringen/ nedläggningen i er kommun. Men också det som varit och är bra. Det som visar på möjliga lösningar, t ex så här har Vänsterpartiet löst problemet med nattdagis/ kvinnors löner/ dålig belysning i parker etc. Eller så här anser Vänsterpartiet att vi får bukt med lönegapet mellan kvinnor och män.
Bärande figur i kampanjen är vågen och en viktig del i kampanjen är att göra/ och filma ”vågen” , på arbetsplatser, på torget, utanför stadshuset, utanför en nedläggningshotad fabrik. Det kan vara en mindre våg med tio personer på en liten arbetsplats, eller det kan vara 500 personer på torget. Någon filmar med mobilen och lägger ut på youtube/Instagram och vår egen hemsida www.nyavagen.nu. Arbetsplatsbesök. Vilken är kommunens kvinnotätaste arbetsplats? Var är det flest visstidare/ deltider/ timanställda? Åk dit och kampanja. Dela ut flygblad och prata med folk. Torgmöten. Håll en manifestation till stöd för den lokala kvinnojouren. Och lyft fram Vänsterpartiets förslag om att det ska utgå ett stabilt statligt grundstöd till kvinnojourerna.
Vi uppmanar medlemmar som vill jobba speciellt med feministiska frågor att höra av sig så ”spånar” vi tillsammans på vad vi kan göra här i Sundsvall.

Kopiera länk